Lower Level Entertainment

Maple Grove, MN

A complete makeover was the request of the homeowner for this basement remodel.

The space needed to be redesigned to accommodate a wet bar, family room, bedroom, exercise room, bathroom and storage room. The homeowners wanted the space to feel rustic and comfortable. The solution for the layout was to steal a bit of space from a large storage room so we could tuck the bar into its own little corner of the family room. The bar has direct access to a patio and good sight lines to the large screen TV and fireplace. Medium stained cabinets are complimented by a natural stone counter top.

Playing off of the warm tones, a limestone and glass backsplash is a focal point of the bar. The bar comes equipped with an under-counter refrigerator, ample wine storage, bar sink and pull-out waste & recycling cabinet to make entertaining easy. The bar has room for four stools with additional space adjacent for a high top table for more seating. Distressed vinyl wood flooring was installed throughout the basement, adding a rustic, warm feeling to the space.

Ready to Fall in Love with Your Space?

Contact us today to start the design process with our award winning team members.

Pin It on Pinterest